Hoppy barnböcker | Om oss | Kontakt

Anna Olausson

Uppvuxen i Stockholm men med ena foten i Norrland. Kärleken till penna och papper – med tillhörande nyfikenhet kring journalistyrket – ledde i 9:an till en prao-plats på en lokal dagstidning i Umeå där jag "av en slump" istället fick upp ögonen för det grafiska yrket som väckte mitt intresse och har varit min huvudsysselsättning sedan dess. Livet knallade på, mer eller mindre på autopilot, tills en gnagande känsla fick allt starkare fäste i mitt inre, en känsla av att jag var på fel plats, på väg någon annanstans, men utan att ha den blekaste aning om vart. 2004 hamnade jag äntligen rätt i tillvaron, då jag flyttade till Italien. Nu har känslan av att befinna sig på fel ställe försvunnit. Insikten om att vi alla har makten att skapa vårt egna liv så som vi vill ha det kom till mig gradvis, även om jag någonstans i mitt inre alltid vetat det. När jag aktivt började använda mig av tankens kraft fylldes jag av entusiasm och en tanke slog rot; "Tänk om jag hade förstått detta redan som barn – vilket försprång jag hade haft!". Ni kan säkert föreställa er hur glad jag blev när Hoppy en tidig morgon bestämde sig för att komma och knacka på min dörr (eller snarare mitt huvud). Läs mer om det nedan.

Elin Lindwall

Illustrationerna är gjorda av Elin Lindwall.

Jessica Jonsson

Förskollärare till yrket och författare till boken "Vilken himla tur – Hjärtats väg till lycka och välmående". En bok som bl.a. beskriver starten på min egna resa inåt där drömmar formats, växt och blivit verklighet. Jag kände starkt att denna fantastiska visdom vill jag förmedla till barnen. Jag ville fördjupa arbetet kring inre värden, drömmar, välbefinnande och känslan av att allt är möjligt tillsammans med barnen. Som en skänk från ovan fanns plötsligt Hoppy där med sitt glada leende och fantastiska budskap. Jag kände direkt att henne vill jag lära känna och arbeta med tillsammans med barnen och det var så materialet kring Hoppy växte fram under hösten 2016. Jag känner en oerhörd glädje över att Hoppy och hennes skapare Anna sedan dess låter mig få vara en del av deras team. Jag ser med spänning fram emot att följa Hoppy, hennes drömmar och äventyr och hoppas att hennes budskap sprider sig till fler och fler förskolor och barn landet över.
Läs gärna mer om mig och min bok på min hemsida www.himla-tur.com, eller varför inte kika in på min blogg om livet, världen och kärleken: www.himlatur.tarotguiderna.se.

Hoppy

Hoppy kom till mig (Anna) en morgon vid 4-snåret... Jag slog upp ögonen, klarvaken, och där var hon, inne i mitt huvud, och hon berättade hela historien om Hoppy och guldpengarna för mig. Så enkelt! Och så genialt! Vilken himla klok liten tjej, den där Hoppy! Detta var någon gång på våren 2009 och jag kände starkt att jag var skyldig Hoppy och mig själv att låta henne få ta form och presentera sig för världen. Jag är oerhört tacksam och glad att hon nu finns tillgänglig för oss allihop i bokformat, för att dela med sig av sin kunskap och finurlighet hur man skapar sitt liv precis som man vill ha det, genom att följa sina drömmar – stora som små!

Kontakt

Vill du höra av dig till någon av oss så e-posta till info@hoppybooks.com

Vi finns även på facebook: "Hoppy barnböcker" – www.facebook.com/hoppybooks

 

© Anna Olausson | Illustrationer: Elin Lindwall